Holographic Flex - hoe het te gebruiken?

Holografische flex

Vandaag ga ik je vertellen over holografische flex

De holografische flex is een soort flex die soms wat moeilijk te gebruiken en aan te brengen is. 

Het is een dikkere flex dan normale flexes: het bestaat uit 2 lagen. Als de flex niet goed wordt gesneden, bestaat het risico dat de 2 lagen worden gescheiden tijdens het wieden of tijdens de installatie. Als de flex goed is gesneden, kun je de snijlijnen duidelijk zien. Om het wieden te vergemakkelijken heb ik een vierkant om de tekening gezet. 

 

Normaal gesproken wordt de flex onderdeel van de stof wanneer u flex op de stof aanbrengt. Na de pose kunnen we duidelijk de textuur van de stof in de flex zien en dit stelt ons ook in staat om te zien of de pose goed is gedaan. Als je niets van de textuur van de stof in de flex ziet, dan is deze niet goed gelegd. In tegenstelling tot de minder dikke flex, zie je bij de holografische flex veel minder of helemaal geen textuur van de stof na het aanbrengen. 

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van deze flex:
  1. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen op je snijmachine hebt, zodat de flex goed wordt gesneden. Voor holografische flex is de instelling voor Cricut-machines "Holografisch opstrijkvinyl" met meer druk. Doe altijd een proefsnede in een hoek om de instellingen te controleren, want een nieuw mes snijdt niet hetzelfde als een versleten mes! 
  2. Vergeet niet om de snit in spiegelmodus te maken voor elke flexhouding! 
  3. Doe de installatie op een zeer vlakke en harde ondergrond! 
  4. Verwarm je stof ongeveer 5 seconden voor.
  5. Plaats je flex met de tekening goed gewied op je steun. 
  6. Breng uw pers 15 seconden door met middelhoge druk. 
  7. Laat volledig afkoelen voordat u de plastic laag verwijdert. 
  8. Nadat je de plastic laag hebt verwijderd, leg je een vel bakpapier en ga je nog een keer over je hele ontwerp, waarbij je heel hard op de kleine details drukt om ze aan de stof te laten kleven. 
  9. Wacht altijd minimaal 24 uur met wassen! 
Als je het advies goed opvolgt, zou je normaal gesproken geen probleem hebben om deze flex te gebruiken met een werkelijk uitzonderlijk resultaat. 

  


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.